top of page

Christian Dior ja La Colle Noir meidän kylässä


Riemastuimme syksyllä suunnattomasti kun saimme selville, että Christian Dior - Louis Vuitton -muotitalo on hankkinut Christian Diorin taannoin omistaman kivilinnan kylästämme ja nimennyt uuden parfyyminsä linnan - ja kukkulan nimen - mukaisesti: La Colle Noir! Toki olimme linnan, Christian Diorin rakkauden tähän alueeseemme ja tämän synkältä kuulostavan kukkulan jo aiemmin tienneet. Kukkula komeilee aluemme suurimman liikenneympyrän takana kylää sekä laajaa vuorten ympäröimää tasankoa tarkkaillen, kuin halliten. Kylässä esitellään mielellään mm. Christian Diorin aikanaan remontoimaa liikuttavaa kappelia ja sen vekkuleita kattomaalauksia.

Kukkulan historiassa on tosiaan myös sotaan liittyviä surullisenmustia sävyjä, joista joskus jo kirjoitinkin ja joihin en nyt tässä yhteydessä palaa. Itku tulee muuten. Pysytään nyt iloisissa tunnelmissa! La Colle Noirin linnassa remontoitiin lähivuosina pitkään ja hartaasti. Se oli välillä toiminut huvilavuokrakäytössä yhdentoista makuuhuoneen ja upean vanhan puutarhan voimin. Vuokralaiset taisivat olla varsin nimekästä porukkaa kun mekin olimme jo kyläläisiltä kuulleet mm. Rod Stewartista ja The Oasisksen pojista jotka pelailivat lihamestarimme kanssa iltaisin kylän aukiolla jalkapalloa. Taisi The Oasis äänittää linnassa silloisen uusimman albuminsakin.

Kun siis viimeisin remontti valmistui, muotitalo järjesti kukkulan linnassa näyttävän linnan uudelleenavajaistilaisuuden, johon mm. Charlize Theron oli kutsuttu. Onhan hän minunkin suosikkituoksuni, J'Adoren mallikasvo. Näillä pirskeillä Diorin nimi liitettiin uudestaan kyläämme varsin näyttävästi, vaikka alueemme on tainnut olla Christian Diorille aikanaan enemmänkin rentoutumisen ja lapsuudenmuistojen paikka kuin jet-setin tapaamishuvila.

Kylä on nyt sitten itsekin pannut parastaan ja kunnostanut linnan edustan liikenneympyrän muistuttamaan ohikulkijoita parfyymiteollisuudesta kuparipannuineen, laventeli-- ja ruusuistutuksineen suloisen pienen kivitalon ympärillä. Linnan lähistölle on raivattu peltotilaa uusille Rose de Mai -ruusupelloille, joiden tuotannon on muotitalo luvannut menevän suoraan Diorin parfyymien valmistukseen. Odotan innolla näkeväni ruusut kukassaan! Taitavat kukkia sitten toukokuussa jos nimeeen on luottaminen. Tämä tuoksuteollisuuden esiinastuminen piskuisessa arkisessa kylässämme on kutkuttavaa. Jospa kylä saisi siitä vauhtia elinkeinoelämäänsä kasvavan turismin muodossa. Toivon kovasti. Sitä tarvitaan kaikissa pikkukylissä. Mies innostui niin kovasti ajatuksesta osallistua kylämme piristämiseen, että minun piti toppuutella ja ihan suoranaisesti kieltäytyä avaamasta ihan heti ruusu-aiheista puotia kyläämme :) Ehkä sitten joskus - jos vaikka vietämme yhä enempi aikaa näillä kivikujillamme... La Colle Noir -tuoksu on jo hankittu ja se on tosiaan oikein raikkaanruusuinen :)


bottom of page