top of page

Jatkoremontti kesäsuunnitelmana


Kattoterassimme uusittuna pari vuotta sitten

Taidammekin pistäytyä pikapikaa vielä ennen kesää talolla neuvottelemassa jo tuttujen italialaisten remonttimiesten kanssa mahdollisista kesään sijoittuvista korjaustöistä talollamme. Eipäs yhtään hassumpi velvollisuus, lennähtää Provencen pitkälle ehtineeseen kevääseen viikonlopuksi! Mmmm. Emme pistä hanttiin. Muutama vuosi sitten nämä samat remonttimiehet rakensivat meille taloomme uuden vesikaton, ullakkohuoneen tilalle joskus kauan sitten tehdyn vuotavan kattoterassin uusiksi ja sen yhteyteen saimme sitten myös soman pienen kesäkeittiön. He olivat oikein kiva porukka ja yhteistyö sujui varsin mukavasti, vaikka yhteisenä kielenämme olikin ranska-englanti-romania-italia-viittomat-pantomiimi. Jospa he tulisivat nyt jälleen avuksemme.

Ylimmän kerroksen pikkuruinen kodinhoitohuoneemme on kärsinyt kosteudesta. Vesikatto oli ennen vanhaan rikki juuri kodinhoitohuoneen kohdalta ja nyt kun katto on korjattu, pääsee tuokin huone vihdoin remontoitavaksi. Sinne olisi tarkoitus sovittaa pikkuruinen kesäastianpesukoneemme ja muuta kätevää kesäkeittiörekvisiittaa pyykkikoneen lisäksi. Sähköpatterikin olisi poikaa, jotta välttyisimme jatkossa kylmien kiviseinien läpi hohkaavalta kalkit härmöittävältä kosteudelta.

Sitten onkin salongin vuoro, pistorasiat uusiksi ihan ekaksi. Osa putoaa seinästä! Jospa Cornerstone-seurakunnasta tuttu englantia puhuva sähkömies tulisi niissä jelppimään, sitten minä voisin kesän tullen heilutella maalitelaa tai mahdollisesti jopa kalkkimaalisutia jonkin herkullisen värisenä. Jotain kevyesti leikkisääkin sävyä, joka sopii salongin kattomaalaukseen tietysti. Ehkä seinien väri tulee olemaan oikein hento pastellinen persikka, jota toimme huoneeseen koristetyynynpäällisessä St. Tropezista. Huomasimme värin tuovan suloisesti lämpöä salonkiin, jossa on siniharmaan sävyinen kattomaalaus ja kummallisen vihertävänkeltainen hailakka seinäväritys. Kaikki kylmiä sävyjä. Persikkaa löytyy myös kattomaalauksen kukkasista. Tosin sieltä tuntuu löytyvän melkein mikä väri tai sävy tahansa. Suunnittelen parhaillaan mitä kaikkea korjaan talossa kesän aikana. Todennäköisesti ehdin tuskin puoliakaan, mutta nautin suuresti myös tästä suunnittelusta. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö vain. Toteutus kunkin tehtävän kohdalla tapahtuu sitten kun on oikea aika. Vielä vähän odotellaan varmistuksia jotta kesään remonttimiehillä varmasti mahtuu ja jos niin on, eikun lentoja varaamaan!


bottom of page